Syrop miodowo imbirowy na odporność
Przepis

Syrop miodowo imbirowy na odporność

Syrop z imbiru, miodu i cytryny:

Sparz cytrynę i pokrój ją na plasterki.

Miód przelej do słoika (ma wypełniać ¾ jego objętości).

Korzeń imbiru obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Składniki połącz i dokładnie wymieszaj.

Słoik odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.

Po tym czasie spożywaj jedną łyżeczkę syropu dziennie

Syrop z imbiru, miodu i cytryny to naturalny lek na przeziębienie i infekcje. Ma wiele właściwości prozdrowotnych, takich jak:

Działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i antybakteryjnie, dzięki zawartości gingerolu w imbirze.

Wspomaga odporność organizmu, dzięki dużej ilości witaminy C w cytrynie.

Łagodzi kaszel, ból gardła i reguluje temperaturę ciała, dzięki właściwościom antybakteryjnym i wykrztuśnym miodu.

Rozgrzewa organizm i pobudza krążenie, dzięki właściwościom rozgrzewającym imbiru.


przez Adam Kapturkiewicz

środa, stycznia 17, 2024

Zadzwoń do naszego sklepu

515082464

pasiekapaproc@gmail.com

Godziny otwarcia naszego sklepu:

W tygodniu:

W sobotê

Niedziela:

od 8 rano do 9 wieczorem

od 9:00 do 20:00

od 10 rano do 7 wieczorem